Alu Dupla keretes szúnyogháló ajtó összeszerelése

Szükséges szerszámok:
-Gumikapalács
-Csavarbehajtó
-Csavarhózó
-Géderbehúzó(opcionális,csavarhúzóval is megoldható)


1. Kicsomagolás után az egyik hosszabbik ajtó profilba csúsztassuk bele a zsanért, ügyelve arra hogy melyik oldalára kerül és hogy a csapszeg helye a profil külső olada felé álljon.

2.Ezután az ajtókerett 4 oldalát helyezzük a padlóra vagy munkaasztalra az azonos méretűeket egymással szemben, majd a hozzá kapott sarokelemeket csúsztassuk a profilba(szükség esetén használjunk gumikalapácsot), ügyelve arra, hogy minden alkatrész belső oldala (kefés oldal) nézzen felfelé.

3.Ha megvagyunk mind a 4 sarokelemmel és összeállt a keretünk, rögzítsük a sarokelemeket a képen látható módon a kapott önfúró csavarokkal.

4.Ezután rakjuk bele az osztást szintén ügyelve hogy a belső fele legyen felfelé.
A hozzá kapott 4x60-as csavarokkal a képen látható módon fűzzük át az előre kifúrt lyukakon, majd csavarjuk be a csavarokat az osztásba.


5.Most tegyük rá a hálót az összeszerelt keretre úgy hogy minden oldalon legalább 2-3cm túl érjen.

6.Ezután húzzuk be a csomagban található gumi gédert a helyére.
   Az egyik saroknál kezdjük, egy csavarhúzóval nyomkodjuk a helyére.

 
Ha már előre haladtunk néhány cm-t, lehetőség szerint használjunk géder behúzót, (A terméket web shopunkban megtalálja.) mellyel gyorsabb a munka és szebb a végeredmény.

   Ha nem rendelkezünk ilyen eszközzel, használjunk végig csavarhúzót.
   A sarkoknál minden esetben csavarhúzót használjunk.
   Ha körbeértünk a felesleges gumit vágjuk le.
   Egy szike vagy éles kés segítségével vágjuk le a felesleges hálót.


6.Az ajtóval megvagyunk, most állítsuk össze a keretünket.
   Hasonlóképpen tegyük le a profilokat a padlóra az egyforma méretűeket egymással szemben, és rakjuk össze a sarokelemekkel.
   Ha összeállt a keretünk, a két oldalát fúrjuk at 3-3 helyen arányosan elosztva 4mm-es fúróval.
   Ezután a kifúrt lyukakba rakjunk 4x50-es csavarokat és csavarozzuk fel a helyére a keretet. (a felcsavarozásnál különösen figyeljünk a párhuzamokra és a derékszögekre, ha a keret sarkai nem derékszögben állnak, az ajtónk nem fog bele csukódni.)

7.Most rrakjuk fel a zsanérok másik felét a keretre a képen látható módon, ügyelve a szegecs pontos helyére.

8.Most bele rakhatjuk az ajtót a keretbe. Az ajtón lévő zsanér még mozgatható fel és le, így könnyedén oda igazíthatjuk az imént felszegecselt zsanérokhoz, majd toljuk a csapszegeket a helyükre.

9.Állítsuk megfelelő magasságba az ajtót, úgy hogy a mágnesek könnyedén egymáshoz tapadjanak, majd az ajtón lévő zsanér fölé közvetlenül rakjunk egy csavart a képen látható módon, így az ajtó nem tud majd lecsúszni.

Kétszárnyú ajtónál a protokoll ugyan ez, csak kétszer.

Ezzel elkészült az ajtónk.